Ποιοτικός Έλεγχος
Ο ποιοτικός έλεγχος στον αλευρόμυλο ξεκινάει από το σιτάρι και τελειώνει στο αλεύρι. Πρόκειται για ένα ουσιώδες στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας που εξασφαλίζει προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Το Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου στελεχώνεται από χημικούς και τεχνολόγους τροφίμων με εξειδίκευση στο αλεύρι. Το σιτάρι, προτού παραληφθεί στον αλευρόμυλο, περνάει από διαφορετικά μηχανήματα ελέγχου που δίνουν τις απαραίτητες αναλύσεις. Μετά την άλεση επαναλαμβάνεται η ανάλογη διαδικασία για τα τελικά προϊόντα, δηλαδή τα άλευρα και τα πίτυρα.
Τα Γραφεία
Ο χώρος των γραφείων στεγάζει τη διοίκηση και τις υποστηρικτικές εργασίες, που είναι πολύ σημαντικές στη λειτουργία μιας εταιρίας, όπως οι αγορές, οι πωλήσεις, η οικονομική διεύθυνση, η νομική υπηρεσία και ο εσωτερικός έλεγχος. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν μαζί έχοντας κοινούς στόχους. Θεμελιώδεις πυλώνες είναι ο συντονισμός, η καθοδήγηση, η επίβλεψη, η οργάνωση, ο έλεγχος και η διαφάνεια. Η διοίκηση, με όραμα, χαράσσει τη στρατηγική, βάζει στόχους και είναι υπεύθυνη για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων, ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της εταιρείας.