Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η Ιστορία των Μύλων Λούλη

Η ιστορία των Μύλων Λούλη ξεκινάει το 1782 από έναν μικρό πετρόμυλο στην Αετοράχη Ιωαννίνων.
Ιστορία
π

Η οικογένεια και η βιομηχανία

Η οικογένεια Λούλη και η Loulis Food Ingredients ακολουθούν έκτοτε μια διαδρομή δυόμισι αιώνων και επτά γενεών, παραμένοντας άρρηκτα συνδεδεμένες στο πέρασμα των χρόνων. Μεγαλώνουν, εξελίσσονται και αναπτύσσονται σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε άλλες βαλκανικές χώρες. Η εταιρία Loulis Food Ingredients διοικείται σήμερα από την 7η γενιά της οικογένειας Λούλη και αποτελεί τη μεγαλύτερη αλευροβιομηχανία της Ελλάδας.

H Loulis Food Ingredients σήμερα 

Η εταιρία διαθέτει τρείς υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής αλεύρων στη Σούρπη Μαγνησίας, στο Κερατσίνι Αττικής και στη Βουλγαρία, και μια μονάδα παραγωγής πρώτων υλών και μειγμάτων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, την Kenfood, στη Θήβα Βοιωτίας. Κάθε μονάδα παραγωγής διαθέτει τα πλέον εξελιγμένα και σύγχρονα εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και έρευνας και ανάπτυξης. Πέρα από τη διαρκή μέριμνα για άριστη και σταθερή ποιότητα των προϊόντων, η εταιρία αναπτύσσει υψηλού επιπέδου πρόσθετες υπηρεσίες που έχουν ως σκοπό την εκπαίδευση, εξυπηρέτηση και συνεχή εξέλιξη των πελατών της. Τα τέσσερα ιδιόκτητα κέντρα διανομής εξυπηρετούν όλη την Ελλάδα. Στους καταναλωτές λιανικής απευθύνεται με τα προϊόντα Μύλοι Αγίου Γεωργίου. Όραμα της Loulis Food Ingredients είναι η δημιουργία αξίας για την ανθρώπινη διατροφή και στρατηγικός της στόχος είναι να προσφέρει προστιθέμενη αξία σε όλους τους συμμετόχους της. Η στρατηγική εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρίας αναφορικά με την κοινωνία εστιάζει στην εκπαίδευση τόσο των επαγγελματιών της διατροφής, όσο και της νέας γενιάς. Έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για την ίδρυση και λειτουργία δύο μοναδικών φορέων με σημαντική κοινωνική επίδραση, του Μουσείου Λούλη και της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

«Μαθαίνω τα μυστικά της λειτουργίας του μύλου», για μαθητές από 12 έως 17 ετών

Οι μαθητές παρακολουθούν τη λειτουργία του σύγχρονου μύλο...

«Μαθαίνω να τρέφομαι σωστά» για παιδιά από 4 έως 7 ετών

Οι μαθητές ενημερώνονται για την ισορροπημένη διατροφή, π...

«Γνωρίζω τα δημητριακά» για μαθητές από 5 έως 15 ετών

Οι μαθητές πληροφορούνται για τη δομή του σιταριού και μέ...